Dagindeling

Hier leest u de dagindeling

Ik vang met heel veel plezier  kindjes op van 0 tot 4 jaar. Ik vind het belangrijk in de opvoeding / verzorging  dat alle kindjes (afhankelijk van de leeftijd) voldoende rust, ruimte, aandacht, liefde, uitdaging, respect  en plezier hebben bij mij!!! Want ik besef me terdege dat ik het allerkostbaarste bezit van ouders mede mag begeleiden naar een fijne toekomst!!  

Elke dag verloopt hier volgens ’n vast patroon. Dat is voor de kinderen duidelijk en geeft hen rust. Ik vind het belangrijk dat de kindjes leren bepaalde dingen zelfstandig te doen. Ik prijs ze dan de hemel in (bij wijze van spreken)  en je ziet ze dan glimmen van trots. De huishoudelijke taken en de boodschappen doe ik samen met de kinderen. Dat is een vast onderdeel van onze dag. Het poetsen en bijvoorbeeld strijken doe ik als ze om me heen aan het spelen zijn en de grotere dametjes en heertjes vinden het geweldig om me te helpen (van de wal in de sloot). Bij mij in de buurt is een groot park met hertjes, eendjes enz. en een leuke speeltuin is ook op loopafstand. Ik woon in een gezellig buurtwinkelcentrum en ook de stad is dichtbij. Dagelijks maken wij een rondje langs slager, bakker, groenteman enz.

Previous
Next

Vervolg

En overal krijgen de kids wel iets!! Worstje, worteltje, koekje enz. Wat een feest telkens weer!! En meteen hebben we weer een frisse neus gehaald. Ook doen we regelmatig de gezonde boodschappen op de markt en gaan we naar de bibliotheek. Allemaal leerzame en gezellige ondernemingen!!!

 Voor elke leeftijd heb ik voldoende speelgoed in huis. Ik wissel het aanbod regelmatig af zodat het steeds spannend blijft wat er nu weer in de schatkist ligt.. De kinderen slapen ieder in een eigen bedje op een aparte kamer zodat ze voldoende rust krijgen! Ze mogen bij mij blijven slapen tot ze uit zichzelf wakker worden. Ik ben van mening dat ze dan voldoende zijn uitgerust. Elk kind heeft immers zijn / haar eigen slaapbehoeftes. Ik heb altijd de babyfoon aanstaan zodat ik goed in de gaten kan houden wat er boven gebeurd. Mijn doelstelling is om voor elk kindje een superlieve reservemoeder te zijn !!!